""

Je verhuist naar een andere regio in België

Het Groeipakket is er voor kinderen die in Vlaanderen wonen. Verhuis je met je kinderen naar een andere regio in België, dan hoef jij niets te doen. We betalen nog verder tot het einde van de maand van je verhuis (domiciliewijziging). We maken je dossier automatisch over.

  • Verhuis je naar Brussel? We maken je dossier over aan Famiris, dat je recht zal onderzoeken volgens de Brusselse kinderbijslagregeling.
  • Verhuis je naar Wallonië? We maken je dossier over aan Famiwal, dat je recht zal onderzoeken volgens de Waalse kinderbijslagregeling.
  • Verhuis je naar de Duitstalige Gemeenschap? We maken je dossier over aan de Afdeling Gezin en Sociale Zaken van het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap, die je recht zal onderzoeken.

Gaat je kind nog naar een Nederlandstalige school of kinderopvang in Vlaanderen of Brussel? Dan kun je wel nog recht hebben op de kinderopvangtoeslag, kleutertoeslag of schooltoeslag uit het Groeipakket.

""

Je verhuist naar het buitenland

Het Groeipakket is er voor kinderen die in Vlaanderen wonen. Verhuis je met je kinderen naar het buitenland dan eindigt je recht op het Groeipakket op het einde van de maand van je verhuis.

Wanneer een van de ouders in Vlaanderen werkt of een uitkering krijgt, kun je wel nog recht hebben op de gezinsbijslagen van het Groeipakket. Dat hangt af van het land waar je gaat wonen. 

Ook als een ouder gedetacheerd wordt, kan er nog recht zijn op het Groeipakket.

""

Waar moet je nog aan denken als je verhuist?

Meer informatie over een verhuis regelen, vind je op de website van de Vlaamse overheid:
'Een verhuis regelen | Vlaanderen.be'.